Zásadně nesouhlasím – ale nemohu nic dělat.

15. 12. 2014 11:44
Rubrika: Nezařaditelné

Zjistil jsem, že u některých příspěvků na mém blogu se bez mého vědomí a bez mého souhlasu objevily odkazy na „podobné příspěvky“. Jak mi bylo sděleno, jedná se o testování nové implementace. Nejsem si vědom, že bych dal souhlas s tím, abychom se já sám či můj blog stali „pokusným zvířátkem“.

Požádal jsem na stránce Technické podpory o odstranění těchto odkazů. Odvolal jsem se na Pravidla užívání těchto stránek, kde je řečeno v bodě IV.5.c: Majitelem práv je autor příspěvku v blogu a v bodě IV.5.d: Správce blogu (kterým se zde rozumí autor příspěvku) určuje, jaký obsah může být na spravovaném blogu. Bezvýsledně.

Obrátil jsem se v e-mailu na redakci www.signaly.cz, kde jsem vzniklou situaci popsal. Odpovědí mi bylo, že redakce nepokládá tuto implementaci za porušení Pravidel užívání. S tímto názorem se ovšem ztotožnit nemohu.

Nemám tedy – zdá se – jiné prostředky, jak se proti vzniklé situaci bránit. Nezbývá mi tedy než prohlásit:

Zásadně nesouhlasím s tím, že do mých autorských blogových příspěvků byly implementovány odkazy na jiné články. Nemám s těmito odkazy nic společného, nevložil jsem je tam a nenesu za ně a za jejich připojení žádnou odpovědnost. Distancuji se od těchto odkazů a kategoricky nesouhlasím, aby byly tímto způsobem spojovány s mými články. Není v mých silách a technických možnostech tyto odkazy jakkoli upravit, skrýt nebo odstranit, mohu na tento tristní fakt jen upozornit.

Pokládám zařazení těchto odkazů za porušení nejen Pravidel, ale i tzv. „netikety“ – obecných etických norem pro užívání internetu.

Vezměte to, prosím, na vědomí, pokud Vás tyto odkazy u mých článků překvapí či zaskočí. Mne překvapily velmi nemile.

Zobrazeno 1914×

Komentáře

terre-eau

Pre mňa je skvelá správa, že redakcia reflektuje názory čitateľov a (reaguje na ne), aj keď som prvotné veľké rozčarovanie Becketa nezdieľala.

Jenda

to jo, to je skvele. diky redakce a programatori;)!

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz