Papež František o Boží lásce

27. 6. 2014 16:00

Několik myšlenek z dnešní promluvy Svatého otce Františka:


Láska má dva typické rysy. Zaprvé, láska znamená více dávat než přijímat. Zadruhé, láska spočívá více ve skutcích než ve slovech. Řekneme-li, že láska znamená více dávat než přijímat, znamená to, že láska se sdílí – vždycky se sdílí. A je přijímána milovaným. A řekneme-li, že láska spočívá více ve skutcích než ve slovech, znamená to, že láska vždycky dává život, dává růst.

To, co chce Bůh od člověka, je vztah jako mezi tatínkem a dítětem; laská se s ním, říká mu: „Já jsem s tebou.“ Toto je Pánova něžnost – v jeho lásce. Takto se On s námi sdílí a dává nám sílu k naší něžnosti. Cítíme-li se však silní, nikdy nebudeme mít zkušenost s Pánovou laskovostí, s Pánovými laskavostmi, které jsou tak, tak krásné! „Neboj se, já jsem s tebou, beru tě za ruku…“ Jsou to všechna slova Páně, která nás učí chápat onu tajuplnou lásku, kterou má On k nám. A když Ježíš mluví sám o sobě, říká: „Jsem tichý a pokorný v srdci.“ Dokonce i on, Boží Syn, se pokořuje, aby získal Otcovu lásku.

Když my k němu přicházíme, On už je tu. Když my jej hledáme, On nás hledal dřív. On je vždycky před námi, On nás očekává, aby nás přijal do svého srdce, do své lásky. A tyto dvě věci nám mohou pomoci pochopit tajemství lásky Boha k nám: Je zapotřebí, abychom byli maličcí, pokorní. A je také třeba, abychom dovedli žasnout, když jej hledáme a nacházíme ho, jak nás očekává.

zdroj: it.radiovaticana.va

 

Zobrazeno 1283×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz